Relatiegeschenk Het Oogziekenhuis

Relatiegeschenk Het Oogziekenhuis

Eerst kijken en dan zien

Ter ere van het 140-jarig bestaan van Het Oogziekenhuis Rotterdam hebben wij in samenwerking met Flowerdales, Drukkerij Kapsenberg van Waesberge en Cats & Withoos fotografie, een serie verkenningen samengesteld om het verschil tussen kijken en zien verder te onderzoeken.

Door verbindingen te leggen met de poëzie, muziek en fotografie, maar ook met thema’s als veiligheid, virtuele realiteit, symboliek en het leren kijken naar kunst hebben we het personeel en de relaties van Het Oogziekenhuis Rotterdam willen inspireren tot verder kijken en meer zien.
Relatiegeschenk Het Oogziekenhuis
Relatiegeschenk Het Oogziekenhuis

Zeven drukwerken

In de doos zijn 7 drukwerken te vinden. Drukwerken van zeer diverse aard. Zowel technisch als inhoudelijk. Door die diversiteit lijken de drukwerken in eerste instantie te zijn vormgegeven door verschillende ontwerpers. Quad non. Met die opzet wilden we juist aantonen dat schijn kan bedriegen.

We hebben duizend unieke partituurvellen laten bedrukken met een muziekwetenschappelijke beschouwing over het verband tussen klanken en denkbeeldige voorstellingen en associaties.

Hoe kijken we naar kunst? En is dat moeilijk? In samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningen wordt toegankelijk uitleg gegeven.
De uitleg is ook te zien en te horen via Layar (interactive print technology).
Relatiegeschenk Het Oogziekenhuis
Het fenomeen kleur mag natuurlijk niet ontbreken. Kunstenaar Josef Albers maakte er zijn levenswerk van om kleur te onderzoeken. Met medewerking van The Josef & Anni Albers Foundation (VS) maakten we een brochure die over een lengte van 136 cm. een reeks kunstwerken toont.
Relatiegeschenk Het Oogziekenhuis

Share by: