Internationaal Vocalisten Concours

Huisstijl Gemeente Rotterdam

IVC Internationaal Vocalisten Concours

Een harde strijd met een menselijk gezicht. Zo typeert IVC directeur Annett Andriesen het concours. Het concours met standplaats 's-Hertogenbosch is vermaard en behoort tot de absolute wereldtop. Vocalisten uit de hele wereld nemen deel aan het concours om de competitie aan te gaan met repertoire, techniek en muzikaliteit.

Het is voor de deelnemers een spannende periode. De uitdaging, de kwetsbaarheid en de nodige stress worden omringd met zorg voor de deelnemers. Ze worden ondersteund door wereldberoemde zangers (o.a. Dame Kiri te Kanawa) en muzikanten. Krijgen adviezen en workshops aangeboden. En er worden ook diverse concerten aangeboden waar laureaten optreden. Voor deelnemers is er ook na het concours de mogelijkheid om deel te nemen aan masterclasses en een summerschool. Er worden contacten voor hen gelegd met operastudio's, orkesten en impresario's. Het IVC zorgt ervoor dat de deelnemers worden ondergebracht bij gastgezinnen en dat ze zich werkelijk thuis voelen.

Het talentontwikkelingsaspect is door de jaren heen uitgegroeid tot hét element waarop IVC zich onderscheidt van andere concoursen. Deelnemers worden hier na hun deelname niet losgelaten, maar juist vastgehouden.

Symbool
Wij hebben een beeld ontwikkeld dat recht doet aan de menselijke kant van het concours. Herkenbaar vocaal. Open en met passie.
Het grafisch beeld kan jaarlijks letterlijk worden 'ingevuld' met een foto of een beeld dat aansluit bij een jaarlijks thema. In 2016 en 2017 was dit Jheronimus Bosch.

Fotokeuze
Het IVC heeft een indrukwekkend fotoarchief. Alle facetten van het concours zijn vastgelegd. We hebben geadviseerd om juist de authentieke sfeer van spanning, vriendschap en beleving ook te laten zien in de brochures en social media. Dit in tegenstelling tot andere concoursen die zich veelal beperken tot fotoverslagen van de optredens.Huisstijl Gemeente Rotterdam
Huisstijl Gemeente Rotterdam
Huisstijl Gemeente Rotterdam
Huisstijl Gemeente Rotterdam
Huisstijl Gemeente Rotterdam

Share by: