Gemeente Rotterdam

Huisstijl Gemeente Rotterdam

Eén concern. Eén stijl.

De gemeente Rotterdam profileert zich als één concern: er is één telefoonnummer, er zijn Stadswinkels waarin deelgemeenten en diensten gezamenlijk participeren, er zijn shared service centers. Om deze eenheid visueel te maken werd de oorspronkelijke huisstijl uit 2000 door ons volledig herzien.

Eigen Rotterdamse letter

Voor de stad Rotterdam hebben wij een eigen kopletter ontworpen: Arial for Rotterdam.
De letter draagt samen met de kleur groen bij aan de herkenbaarheid van alle gemeentelijke uitingen. De Rotterdammers hebben de letter omarmd en zijn trots op hun eigen letter die gebaseerd is op de oorspronkelijke Arial. De letter is in beheer bij de letteruitgeverij Monotype Inc., UK.

Bewegwijzering en pictogrammen

Om alle type panden te kunnen voorzien van de gemeentelijke identiteit is voorzien in een grafisch- en 3d-systeem dat op alle ondergronden toepasbaar is.

Een pictogrammenreeks maakt dit systeem compleet voor bijvoorbeeld mededelingen in de openbare ruimte, kantoren en gemeentelijke parkeergarages.

Templates en richtlijnen

De door ons ontwikkelde ontwerpen, richtlijnen en templates vormen de basis van alle communicatiemiddelen van de gemeente. Met de basis-ontwerpen op de huisstijlsite kunnen opmaakstudio’s middelen produceren. De ontwerpen zijn geschikt voor multimediale toepassingen.
Share by: